Składniki
- 150 g twarogu
- 130 g jogurtu naturalnego
- 40 g miodu
- 230 g truskawek
- 1 płyta z biszkoptu
- 1 łyżka cukru granulowanego
- 1 łyżka cukru pudru
- 200 ml śmietanki kremówki
- garść kandyzowanych fiołków
- podłużne biszkopciki
Przygotowanie
Weź miskę i wymieszaj z zimnym serem ricotta, jogurtem i miodem. Aby zamrozić ser, trzeba umieścić go w lodówce na dwie godziny. Umyj truskawki i odłóż niektóre na ozdobę. Przetnij je na pół i zmiksuj z cukrem w blenderze przez kilka sekund. Zabierz płytę biszkoptu i przetnij na pół, aby dostać dwie cieńsze płyty. Włóż pierwszą płytę jako bazy, nakładamy krem i przykrywamy drugą płytą. Umieść w lodówce. Miksujemy śmietanę kremówkę i nakładamy na powierzchnie płytki i pogładź łopatką (lub nożem-pomoc dorosłych!). Ustaw wokół biszkopciki. Na koniec udekoruj truskawkami, bitą śmietaną i fiołkami.
Koniec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!