Ariana | Blogger | X X X X

środa, 16 lipca 2014

Charlotte według Angie

Film nie jest dostępny

Składniki
  • 150 g twarogu
  • 130 g jogurtu naturalnego
  • 40 g miodu
  • 230 g truskawek
  • 1 płyta z biszkoptu
  • 1 łyżka cukru granulowanego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • garść kandyzowanych fiołków
  • podłużne biszkopciki
Przygotowanie
Weź miskę i wymieszaj z zimnym serem ricotta, jogurtem i miodem. Aby zamrozić ser, trzeba umieścić go w lodówce na dwie godziny. Umyj truskawki i odłóż niektóre na ozdobę. Przetnij je na pół i zmiksuj z cukrem w blenderze przez kilka sekund. Zabierz płytę biszkoptu i przetnij na pół, aby dostać dwie cieńsze płyty. Włóż pierwszą płytę jako bazy, nakładamy krem i przykrywamy drugą płytą. Umieść w lodówce. Miksujemy śmietanę kremówkę i nakładamy na powierzchnie płytki i pogładź łopatką (lub nożem-pomoc dorosłych!). Ustaw wokół biszkopciki. Na koniec udekoruj truskawkami, bitą śmietaną i fiołkami.

Konieccharlotte di fragole
ingredienti per la charlotte di fragole
preparazione della charlotte di fragole

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!