Ariana | Blogger | X X X X
  • środa, 16 lipca 2014

    Charlotte według Angie

    Film nie jest dostępny

    Składniki
    • 150 g twarogu
    • 130 g jogurtu naturalnego
    • 40 g miodu
    • 230 g truskawek
    • 1 płyta z biszkoptu
    • 1 łyżka cukru granulowanego
    • 1 łyżka cukru pudru
    • 200 ml śmietanki kremówki
    • garść kandyzowanych fiołków
    • podłużne biszkopciki
    Przygotowanie
    Weź miskę i wymieszaj z zimnym serem ricotta, jogurtem i miodem. Aby zamrozić ser, trzeba umieścić go w lodówce na dwie godziny. Umyj truskawki i odłóż niektóre na ozdobę. Przetnij je na pół i zmiksuj z cukrem w blenderze przez kilka sekund. Zabierz płytę biszkoptu i przetnij na pół, aby dostać dwie cieńsze płyty. Włóż pierwszą płytę jako bazy, nakładamy krem i przykrywamy drugą płytą. Umieść w lodówce. Miksujemy śmietanę kremówkę i nakładamy na powierzchnie płytki i pogładź łopatką (lub nożem-pomoc dorosłych!). Ustaw wokół biszkopciki. Na koniec udekoruj truskawkami, bitą śmietaną i fiołkami.

    Konieccharlotte di fragole
    ingredienti per la charlotte di fragole
    preparazione della charlotte di fragole

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
    To dzięki wam piszemy tego bloga!