Składniki
- 470 ml zimnej wody
- płatki róży
- cukier puder
- 15 ml soku z cytryny
- kiwi
- truskawki
- melon
- ananas
- mięta
- jagody (czarne)
Przygotowanie
Do dzbanka wlewamy zimną wodę. Wsypujemy cukier puder (1-2 łyżki). Następnie wyciskamy sok z cytryny i dodajemy go do dzbanka. Mieszamy! Pora na owoce. Myjemy je wszystkie (dokładnie), następnie obieramy ze skórki i kroimy na drobną kostkę (lub plasterki). Teraz trzeba zdecydować jakie owoce chcemy na patyku. Niech wyobraźnia działa. Każdą kombinację wrzucamy do osobnych misek. Do pojemniczków po serkach lub jogurtach-wkładamy przygotowane owoce. Oczywiście każda miska do jednej z kubeczków. Następnie zalewamy wodą ze dzbanka. Wkładamy patyczki do pojemniczków. I wkładamy do zamrażarki na kilka godzin (4 lub więcej.
Koniec
Do dzbanka wlewamy zimną wodę. Wsypujemy cukier puder (1-2 łyżki). Następnie wyciskamy sok z cytryny i dodajemy go do dzbanka. Mieszamy! Pora na owoce. Myjemy je wszystkie (dokładnie), następnie obieramy ze skórki i kroimy na drobną kostkę (lub plasterki). Teraz trzeba zdecydować jakie owoce chcemy na patyku. Niech wyobraźnia działa. Każdą kombinację wrzucamy do osobnych misek. Do pojemniczków po serkach lub jogurtach-wkładamy przygotowane owoce. Oczywiście każda miska do jednej z kubeczków. Następnie zalewamy wodą ze dzbanka. Wkładamy patyczki do pojemniczków. I wkładamy do zamrażarki na kilka godzin (4 lub więcej.
Koniec
Bardzo bardzo fajny przepis Angie
OdpowiedzUsuńBardzo moim gościom smakowało
OdpowiedzUsuńDzięki Angie