Ariana | Blogger | X X X X

czwartek, 24 lipca 2014

Meksykańskie fajitas według Angie

Film nie jest dostępny

Składniki
  • 2 tortille meksykańskie
  • 100 g piersi z kurczaka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • kilka liści sałaty
  • 1/2 cebuli
  • olej
  • sól
  • jogurt naturalny
  • świeża kolendra
  • pół awokado
  • 1 cukinia
  • pieprz
  • szczypiorek
Przygotowanie
Kroimy kurczaka na paski, młodsi niech poproszą starszych. Kroimy cebulę, ale nie za małe kawałeczki. Aby nie płakać podczas krojenia cebuli, trzeba zanurzyć ją w wodzie lub włożyć do zamrażarki na 10 minut przed krojeniem. Podczas obróbki warto mieć zapaloną świecę. Pamiętajcie także o oddychaniu przez usta, a nie nos. Teraz na dużej patelni rozłożyć cebulę i smażyć na oleju przez 2 minuty, aż stanie się chrupiąca i nabierze koloru. Dodajemy pieprz i sól. Na patelnie dodaj kurczaka i pokrojoną paprykę oraz cukinię. Drobno posiekaną kolendrę dodaj do jogurtu naturalnego, ze szczyptą soli i oleju. Widelcem rozgnieć awokado i posól. Rozłóż tortille, którą posmaruj jogurtem i dodaj troszeczkę awokado. Teraz na tortille to wszystko z patelni i całość przykryj liśćmi sałaty. Zroluj ją i dolną część zgarnij do góry, by nic nie wypadło podczas jedzenia tego meksykańskiego przysmaku. Całość zwiążcie szczypiorkiem do ozdoby.

Koniecfajitas messicane
ingredienti per fajitas messicane

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!