Składniki
- szklanka truskawek
- 300 g dyni
- 1 mango
- trochę soku z pomarańczy
- 2 kiwi
- kiść białych winogron
- kilka liści bazylii
- szklanka jagód
- 100 g orzechów nerkowca
- granat-owoc
Przygotowanie
Umyj truskawki i wymieszaj z nasionami granatu. Teraz zmiksuj to blenderem. Zmiksowane owoce umieść w wysokiej szklance. Wytnij miąższ z dyni i umieść go z mango w blenderze. Dodaj trochę soku z pomarańczy. Zmiksowane owoce przełóż z pomocą łyżki do szklanki z poprzednimi owocami, które zrobiliśmy. Teraz zmiksuj kiwi z winogronami i bazylią. W szklance na żółtą warstwę włóż zieloną. Teraz posiekaj orzechy w miarę drobno i zmiksuj z jagodami i odrobiną wody. Warstwa powinna być czerwoną, połóż łyżką na zielonej. Koktajl gotowy. Teraz dekoracja. Wytnij z kiwi kształt najlepiej kwiatka. Tak samo zrób z mango. Z truskawki zabierz szypułkę, czyli koniec. Owoce nabij na wykałaczkę do szaszłyków. Wykałaczkę włóż do koktajlu. Możesz także jagód na czubek warstw. W upalny dzień włóż do lodówki na kilka godzin i będzie chłodniejsze. Nie pij za zimnej!!!
Koniec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!