Ariana | Blogger | X X X X

piątek, 18 lipca 2014

Pizza dla serca według Angie

Film nie jest dostępny

Składniki
  • 150 ml ciepłej wody
  • 5 g soli
  • 6 g drożdży
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżki cukru
  • 250 g mąki
  • Cukinia-pokroić w kostkę
  • posiekane pomidory
  • skórka od połowy fioletowego bakłażana-na kostkę
  • drobno posiekane brokuły
  • pół czerwonej papryki
Przygotowanie
Bierzemy mąkę i dodajemy do miski. Robimy w środku dziurkę. Bierzemy szklankę ciepłej wody i wlewamy do dziurki. Kruszymy kostkę świeżych drożdży i dodajemy cukru. Dobrze mieszamy to wszystko, aż się rozpuści. Należy rozpuścić 5 g soli w innej szklance z ciepłą wodą. Dodajemy olej i umieszczamy w misce z mąką.  Ręce taplamy w mące, aby ciasto się nie przylepiło. Zaczynamy ugniatać ciasto, aż zrobi się elastyczne i miękkie. Formujemy z niej kulkę. Bierzemy inną miskę. Dodajemy troszeczkę mąki. Wkładamy ciasto. Zakrywamy szmatką. Ciasto powinno rosnąć w ciepłym miejscu, ale bez przeciągów. Podwajając swoją objętość. Piekarnik nagrzewamy na 250 stopni. Posypujemy deskę mąką. Z ciasta formujemy serduszko (duże). Pomagając sobie mąką. Smarujemy ciasto sosem pomidorowym. Umieszczamy w nagrzanym piekarniku na 8 minut. Bierzemy pizzę. (Nie wyłączamy piekarnika) Dodajemy mozzarelle, bazylię i wszystkie inne warzywa, ale dzielimy według kolorów.Umieszczamy w piekarniku na 8 minut z 250 stopniami. Pizza jest gotowa. Powinna być chrupiąca i mięć złocisty kolor.

Koniec
disponiamo la farina a fontana
il volume della pasta deve raddoppiare
pizza a cuore

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!