07/03/2016
Poniedziałek
Flan z kajmakiem, przepyszne!
Przyjaciele, dzisiaj przychodzę z WYJĄTKOWYM przepisem. Zaprosiłam moje siostry, ich chłopaków, mojego bratanka i moją mamę, aby zjeść w domu. Luksusowo spędziliśmy tę niedzielę i nie chodzi o to żebyście mi uwierzyli, ale jedzenie mi wyszło luksusowo, a o deserze to już nawet nie wspominam.
Na ten duży flan będziesz potrzebować
- 1 litr mleka
- 150 gr. cukru
- 8 jajek
- Proszek waniliowy
Na karmel:
- Cukier
Aby przygotować karmel dam wam WYJĄTKOWĄ technikę. Weźcie formę na babkę, którą użyjecie i wsypiecie tam cukier (ok. 3 łyżki) pomysł jest taki, że pójdzie na powierzchnię. Dacie ją na ogień i kiedy się zacznie robić karmel rozdzielcie to ruchami przez całą formę, potem ją połóżcie do miski z wodą i lodem, a później poczekajcie do kiedy się karmel zacznie topić.
Dajcie gotować litr mleka z cukrem, później rozbijcie jajka i wsypcie proszek waniliowy. Wymieszajcie te dwie przygotowania i rozlejcie do formy.
Piec w 180º w łaźni wodnej.
I gotowe! Później zjedliśmy to z kajmakiem, ale jeżeli nie ma go w twoim kraju, możesz to zjeść z nutellą, bitą śmietaną albo po prostu z tym co jest równie niesamowite.
Powiedzcie mi czy go zrobiliście i jak wam poszło!
Źródło: http://www.candemolfese.com.ar/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!