16/03/2016
Środa
Szpinakowe ciasto za 3,2,1 jemy!
Jeżeli o siebie dbasz dziś przychodzę z tą propozycją, która jest świetną i NIE zawodzi. To szpinakowe ciasto, jeżeli jesteś z tych osób, które kosztuje jedzenie zielonych warzyw, ten przepis jest idealny, ponieważ jest pyszny i powoduje że szpinak jest trochę nie zauważalny.
- Masę na ciasto (Ja ją kupiłam w supermarkecie i kupiłam wersję lekką)
- 2 bukieciki szpinaku / jeżeli używasz mrożonego szpinaku to jedną torebkę
- Pół papryki
- Jedną cebulę
- 2 jajka
- Lekki ser
Proces:
Najpierw włączymy kuchenkę i zostawimy średnią temperaturę (ok.150°-przyp.red). Jeżeli używasz świeżego szpinaku daj go do gotowania i bardzo dobrze wysuszysz, w międzyczasie pokrój cebulę i paprykę na kwadraty, daj je gotować i kiedy uzyskają kolor dodaj szpinak, to wszystko zostaw gotować na 15 minut, dodaj sól i pieprz (Zostaw do ochłodzenia)
Pokrój ser na kwadraty (ja lubię dodać dużo) i rozbij dwa jajka, te dwa składniki dodamy do masy, którą przygotowaliśmy wcześniej.
Gotowe, już mamy nasz wypełniony kwiatek, dodamy masę do formy wypełnioną ciastem i potem pieczemy na 25 minut. I czerpiemy radość!
Ja dodałam pyszną sałatkę. Na prawdę to przepis, który nie zawodzi i jest bardzo prosty do przygotowania. Patrzcie jak dobrze wygląda na zdjęciu!!! Aż zgłodniałam!!!
Źródło: http://www.candemolfese.com.ar/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!