17/04/2016
Niedziela
Risotto z ryżu Yamani i dyni
Przyjaciele dzisiaj przychodzę z wielkim przepisem, który NIE jest mój, tylko Rugge. On mu dał na imię YAMAZUCCA, jest włoskim fanem risotto i makaronu, ale tym razem z myślą o mnie, zrobił wersję, która jest o wiele zdrowsza i bardziej lekka do jedzenia. Definitywne to MIŁOŚĆ.
Będziesz potrzebować:
- 4 płatki dyni
- 2 cebule
- 2 miseczki ryżu yamani
- 1 seler
- 1 marchewka
- Parmezan
- Orzechy włoskie
Przygotowanie:
W rondlu przygotuj trochę rosołu z dużymi kawałkami selera, marchwi i cebuli. (To jest to, co zawsze musisz mieć w pobliżu, bo będziesz tego ciągle używać). Na innej patelni podsmaż cebulę z odrobiną oliwy z oliwek, a następnie dodaj tą złotą surową dynię i umieść trochę słynnego bulionu, który wcześniej przygotowałeś w innym garnku. Przykryj to i gotuj przez 15 minut, potem sprawdź widelcem czy jest gotowe. Następnie dodaj ryż Yamani, trwa to około 40 minut, żeby to ugotować, więc CIERPLIWOŚCI. To jest zawsze ważnym faktem mieć zapas na rękę, ponieważ woda absorbuje i trzeba jej dodać. Daj temu czas, żeby się ugotowało, a w międzyczasie możesz dodać dużo parmezanu, to doda naszemu risotto kremowej konsystencji, oczywiście dodaj sól i biały pieprz, który jest bardzo dobry. Kiedy już położysz na naczyniach, posyp parmezanem i orzechami włoskimi.
Nie należy przerywać, bo tak naprawdę to jest super super pyszne, a przede wszystkim jest bardzo zdrowe, idealne, aby zaskoczyć naszą rodzinę.
Źródło: http://www.candemolfese.com.ar/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!