Ariana | Blogger | X X X X

czwartek, 10 lipca 2014

Caprese w szkle według Angie




Składniki
  • 2 średnie pomidory
  • 2 mozzarelle
  • mleko
  • sól
  • chleb na grzanki
  • posiekane pistacje
Przygotowanie
Musimy obrać pomidory, ale jak to zrobić? Natnij pomidory na dole, zanurz we wrzącej wodzie przez
ok. 30 sekund, następnie wyciągnij i włóż do wody z lodem na minutę. Skórę pomidora będzie można z łatwością ściągnąć. Pokrój obrane pomidory w kostkę. Usuń nasiona. Poproś o pomoc starszych. Pokrój mozzarelle na kawałki i przy pomocy mleka (2-3 łyżki), aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Gdy pomidory są wysuszone, przenieś je do szklanek. Po ostygnięciu dodaj do szklanek śmietanę, a następnie ser mozzarella. Pozostaw w lodówce na godzinę. Przed podaniem go do jedzenia. Udekoruj go bazylią, orzechami pistacjowym i grzankami w jakimś kształcie.

Koniec
la caprese in bicchiere

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!