Ariana | Blogger | X X X X

piątek, 11 lipca 2014

Lody rożki według Angie



Składniki
  • rożki do lodów
  • 1 placek z ciasta biszkoptowego
  • 250 g dżemu truskawkowego
  • 150-200 g cukru pudru
  • 1 białko
  • 2 krople cytryny
  • dekoracje
Przygotowanie
Pokruszmy ciasto biszkoptowe rękoma. Przełóż teraz do miski i dodaj dżemu. Uformuj kulki o tej samej wielkości i umieść je w zamrażarce na 15 minut. Zrób lukier z białka i cukru, gdy go przygotujesz-wyjmij kulki z zamrażarki i włóż je na rożki do lodów. Na te kulki nakładaj lukier. Udekoruj czymś ładnym. Może pomogą ci zdjęcia u dołu.

Koniec
i coni gelato decorati
coni gelato

2 komentarze:

Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!