Ariana | Blogger | X X X X

wtorek, 8 lipca 2014

Jajka do serca według Angie



Składniki
  • 3 jajka na twardo, bez skorupek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 szklanka soku z buraków
  • 1/3 filiżanki brązowego cukru
  • 1/2 łyżki soli
  • majonez
  • musztarda
  • słodka papryka
Przygotowanie
Najpierw trzeba obrać jajka na twardo jeszcze ciepły ... trudno, mają tendencję do przerwy i to wymaga cierpliwości! Następnie umieść jajko na kartonie. Na górę kartoniku włóż ołowek, tak aby przycisnął jajko. Gumkami zawiąż kartonik, aby jajko nie wypadło i żeby podtrzymywał ołówek. Wsadź do lodówki na jedną i pół godziny. Zabierz jajka z lodówki, usuń ołówek delikatnie i oto jajko ma kształt serca! Teraz musimy marynować jajka przez kilka godzin w soku z buraków z dodatkiem octu i cukru. Jeśli nie możesz znaleźć soku z buraków, można również przygotować w domu: wystarczy wziąć jeden lub dwa buraki, w zależności od wielkości, umieścić je w blenderze z odrobiną wody i zmiksuj, i mamy sok z buraków! Kiedy zamarynujesz. Pokrój jajka na pół. Pomieszaj majonez z musztardą i kroplą kropel sosu Tabasco i najlepiej z papryka. Teraz włóż to wszystko na każde żółtko jajka. A oto danie bardziej romantyczne. Oszałamiający wachlarz kolorowych jaj w kształcie serca! Czas gotowania staje się formą sztuki! Do zobaczenia następnym razem!
Koniec
06_featured

3 komentarze:

  1. jestem w czasie gotowania jajek...ciekawe czy mi wyjdą równie piękne jak Angie???

    OdpowiedzUsuń
  2. robię to siostrze na urodziny

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis jest beznadziejny, straciłam tylko czas i jajka

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!