Ariana | Blogger | X X X X
  • wtorek, 8 lipca 2014

    Jajka do serca według Angie



    Składniki
    • 3 jajka na twardo, bez skorupek
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • 1 szklanka soku z buraków
    • 1/3 filiżanki brązowego cukru
    • 1/2 łyżki soli
    • majonez
    • musztarda
    • słodka papryka
    Przygotowanie
    Najpierw trzeba obrać jajka na twardo jeszcze ciepły ... trudno, mają tendencję do przerwy i to wymaga cierpliwości! Następnie umieść jajko na kartonie. Na górę kartoniku włóż ołowek, tak aby przycisnął jajko. Gumkami zawiąż kartonik, aby jajko nie wypadło i żeby podtrzymywał ołówek. Wsadź do lodówki na jedną i pół godziny. Zabierz jajka z lodówki, usuń ołówek delikatnie i oto jajko ma kształt serca! Teraz musimy marynować jajka przez kilka godzin w soku z buraków z dodatkiem octu i cukru. Jeśli nie możesz znaleźć soku z buraków, można również przygotować w domu: wystarczy wziąć jeden lub dwa buraki, w zależności od wielkości, umieścić je w blenderze z odrobiną wody i zmiksuj, i mamy sok z buraków! Kiedy zamarynujesz. Pokrój jajka na pół. Pomieszaj majonez z musztardą i kroplą kropel sosu Tabasco i najlepiej z papryka. Teraz włóż to wszystko na każde żółtko jajka. A oto danie bardziej romantyczne. Oszałamiający wachlarz kolorowych jaj w kształcie serca! Czas gotowania staje się formą sztuki! Do zobaczenia następnym razem!
    Koniec
    06_featured

    3 komentarze:

    1. jestem w czasie gotowania jajek...ciekawe czy mi wyjdą równie piękne jak Angie???

      OdpowiedzUsuń
    2. robię to siostrze na urodziny

      OdpowiedzUsuń
    3. Przepis jest beznadziejny, straciłam tylko czas i jajka

      OdpowiedzUsuń

    Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
    To dzięki wam piszemy tego bloga!