Składniki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 dojrzałe awokado
- 1/2 małej cebuli
- kminek
- 2 dojrzałe pomidory
- 1 limonka lub cytryna
- Sól
- pieprz
- 1 rolka ciasta francuskiego
- krewetki
Przygotowanie
Włącz piekarnik na 180 stopni. Rozwałkuj ciasto francuskie, a następnie nałóż na foremki i zrób dziurki widelcem. Włóż foremki do piekarnika już nagrzanego. Na 15 minut. Zrobimy teraz guacamole. Przekrawamy awokado na pół. Usuwamy z niego miąższ łyżeczką. Następnie kroimy awokado na kostki. Rozdrobnij je widelcem, by powstał krem. Myjemy cebulę i papryczkę chilli. Drobno siekamy i dodajemy je do kremu z awokado. Jeśli nie lubisz ostrego jedzenia, możesz zrobić bez chilli. Umyj ręce! Pokrój obrane pomidory w kostkę, wymieszaj delikatnie z kremem. Do kremu zcieramy trochę skórki z limonki. Wyciskamy sok, dodajemy sól, pieprz, kminek i oliwę z oliwek i mieszamy. Włóż krem do foremek z ciastem francuskim, a na krem dodaj obrane krewetki. Jeśli nie umiecie zobaczcie na Angie-ok. 6 minuta.
KoniecCiasto francuskie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!