Ariana | Blogger | X X X X
  • poniedziałek, 14 lipca 2014

    Kosze z krewetkami i sosem guacamole według Angie



    Składniki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 dojrzałe awokado
    • 1/2 małej cebuli
    • kminek
    • 2 dojrzałe pomidory
    • 1 limonka lub cytryna
    • Sól
    • pieprz
    • 1 rolka ciasta francuskiego
    • krewetki
    Przygotowanie
    Włącz piekarnik na 180 stopni. Rozwałkuj ciasto francuskie, a następnie nałóż na foremki i zrób dziurki widelcem. Włóż foremki do piekarnika już nagrzanego. Na 15 minut. Zrobimy teraz guacamole. Przekrawamy awokado na pół. Usuwamy z niego miąższ łyżeczką. Następnie kroimy awokado na kostki. Rozdrobnij je widelcem, by powstał krem. Myjemy cebulę i papryczkę chilli. Drobno siekamy i dodajemy je do kremu z awokado. Jeśli nie lubisz ostrego jedzenia, możesz zrobić bez chilli. Umyj ręce! Pokrój obrane pomidory w kostkę, wymieszaj delikatnie z kremem. Do kremu zcieramy trochę skórki z limonki. Wyciskamy sok, dodajemy sól, pieprz, kminek i oliwę z oliwek i mieszamy. Włóż krem do foremek z ciastem francuskim, a na krem dodaj obrane krewetki. Jeśli nie umiecie zobaczcie na Angie-ok. 6 minuta.

    Koniec
    i cestini in forno
    Ciasto francuskie

    cestino di guacamole e gamberi


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
    To dzięki wam piszemy tego bloga!