Składniki
- 4 opakowania gotowego ciasta francuskiego
- 300 g sera edamer
- 6 plasterków szynki gotowanej
- 6 plastrów grillowanej cukinii
- 1 żółtko do posmarowania
Przygotowanie
Włącz piekarnik na 190 stopni. Rozwałkuj ciasto. Po rozwałkowaniu smaruj żółtkiem to ciasto francuskie. Nałóż ser, szynkę, cukinię i ponownie ser. Połóż na to kolejne ciasto francuskie. Teraz powtórz to dwa razy, ale żeby zakończyło się na cieście. Wytnij foremki w kształcie nuty (muzycznej). Posmaruj żółtkiem i posyp makiem. Umieść nutki w piekarniku na 18-20 minut. Muszą się zarumienić. Teraz wyciągnij je i porzesz zajadać.
Koniec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!