Składniki
- 250 g twarogu z mleka krowiego
- 50 g startego parmezanu
- 50 g gruyere (rodzaj sera)
- 50 g fontiny (rodzaj sera)
- słodka papryka
- pistacje
- sezam
Przygotowanie
Sery drobno pokrój i umieść w blenderze na kilka minut. Dodaj twarogu i tartego parmezanu i miksujemy do uzyskania kremowej i gładkiej masy. Przełóż krem do zamykanego pojemnika i odstawcie na kilka godzin do lodówek. Kiedy będzie się robiło, przygotujcie 4 miski do których włożymy oddzielnie każdą z dekoracji. Wyjmij teraz krem z lodówki i zacznij robić w dłoniach małe kulki. Panieruj kulki w przygotowanych w miskach dekoracjach, np. w słodkiej papryce, sezamie, bazylii.
Koniec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!