Ariana | Blogger | X X X X

środa, 23 lipca 2014

Serowe smakołyki według Angie

Film nie jest dostępny

Składniki
  • 250 g twarogu z mleka krowiego
  • 50 g startego parmezanu
  • 50 g gruyere (rodzaj sera)
  • 50 g fontiny (rodzaj sera)
  • słodka papryka
  • pistacje
  • sezam
Przygotowanie
Sery drobno pokrój i umieść w blenderze na kilka minut. Dodaj twarogu i tartego parmezanu i miksujemy do uzyskania kremowej i gładkiej masy. Przełóż krem do zamykanego pojemnika i odstawcie na kilka godzin do lodówek. Kiedy będzie się robiło, przygotujcie 4 miski do których włożymy oddzielnie każdą z dekoracji. Wyjmij teraz krem z lodówki i zacznij robić w dłoniach małe kulki. Panieruj kulki w przygotowanych w miskach dekoracjach, np. w słodkiej papryce, sezamie, bazylii.

Koniec
17_featured

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
To dzięki wam piszemy tego bloga!