Ariana | Blogger | X X X X
  • wtorek, 7 czerwca 2016

    [Blog Cande] Zima + Gulasz = Sukces!

    26/05/2016
    Czwartek
    Zima + Gulasz = Sukces!

    Ten przepis na zimę jest idealny, łatwy, zdrowy, tani, pełny składników odżywczych, ma wszystko co, jak dla mnie danie musi mieć.
    Jak już niektórzy z was wiedzą zostałam niedawno wegetarianką, więc muszę jeść proteiny, aby zastąpić mięso i mieć te same składniki odżywcze co dodaje mi mięso, ale bez jedzenia go, rozumiesz? Jeżeli nie zrozumiałaś, daj mi znać w komentarzach to zrobię post, w którym opowiem trochę więcej o tym wszystkim.
    Ale mówiąc wam to powiem, że jedzenie, które dodaje mojemu ciału najwięcej składników odżywczych  to SOCZEWICA. Uwielbiam ją, jest taka pyszna i dobra. Dlatego pomyślałam o tym pysznym gulaszu, o którego przygotowaniu wam teraz opowiem.

    SKŁADNIKI

    1 PUSZKA SOCZEWICY
    1 CEBULA
    1 SŁODKA PAPRYKA
    2 ZIEMNIAKI
    3 PŁATKI DYNI
    1 ZIEMNIAK
    WĘDZONA PAPRYKA (BARDZO POTRZEBNA)
    SÓL I PIEPRZ


    PRZYGOTOWANIE

    Pierwsze, co zrobisz to bardzo krótko na gorącym tłuszczu wysmaż cebulę i słodką paprykę z odrobiną oliwy z oliwek, jak już będą złociste dodajesz soczewicę i zaczynasz gotować.
    W międzyczasie pokrój na kwadraciki wszystkie warzywa, jak już je będziesz miał gotowe dodajesz je do naszej soczewicy, doprawiasz solą, pieprzem i papryczką, zakrywasz garnek i pozostawiasz do gotowania na 40 minut.
    Później podajesz, na wierzchu posypane parmezanem i gotowe.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Dziękujemy wam za to, że jesteście z nami !
    To dzięki wam piszemy tego bloga!